St. Lucia

Castries

A főváros a sziget legnagyobb és legnépesebb települése, nyüzsgő kikötőváros. Legyen szó gyümölcsökről vagy kézműves termékekről, a város rendkívüli népszerűségnek örvend a vásárlók körében, amit a rengeteg nagyobb áruháznak és a Castries piacnak köszönhet. Városnézés közben ajánlott célpont a Szeplőtlen Fogantatás Katedrálisának helyi művészei által készített falfestmények, valamint a Derek Walcott tér, amely St. Lucia Nobel-díjas költője után kapta a nevét. A Morne Fortune (Jószerencse-domb) tetejéről – itt vívták csatájukat a franciák és az angolok a sziget birtoklásáért – pazar kilátás tárul a látogatókra.

Piton hegyek

A sziget jellegzetes tájképét adó hegyek az UNESCO által természeti Világörökség részévé lettek nyilvánítva, Saint Lucia délnyugati végében emelkednek ki a tengerből. A magasabb hegy, a Nagy Piton 770 m, az alacsonyabb Kis Piton pedig 743 m magas. A hegyek körüli vizek a Karib-tenger halban leggazdagabb területei közé tartoznak, rendkívül változatos élővilággal. A szárazföldön trópusi esőerdők és trópusi száraz erdők váltakoznak, számos ritka növénynek adva otthont, nem beszélve 5

 Gasztronómia

Az ország gasztronómiája a francia konyhához áll közel. A borsot szívesen alkalmazzák. Az ínyenceknek ajánlott kipróbálni a helyi konyhát, aminek a rengeteg, csak a szigeten található fűszerféle használata ad sajátosságot. A sok finom friss hal és tenger gyümölcsei mellett a helyi konyhában jellemző a disznó- és csirkehús használata. A helyi konyhában keverednek a fekete rabszolgák által kitalált étkek és a francia, angol konyha hagyományai. Nagyon sok és finom a szigeten nőtt trópusi gyümölcs, hatalmasak a mangók és lédúsak a maracuyák. Bár Saint Lucia kicsi, ehhez képest elég nagy az éttermek választéka.

St. Lucia területén nem biztonságos csapvizet fogyasztani, a boltokban kapható ásványvizek fogyasztása ajánlatos.